top of page

Yogastijlen

Anusara Yoga

Plezier, speels, verdieping en inzicht in jezelf

 

Anusara Yoga is een fysieke yogavorm die zich kenmerkt door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere.

Anusara Yoga is een dynamische vorm van yoga met veel oog voor een correcte uitlijning in de houdingen. In deze lessen hanteren we de Universal Principles of Alignment. Deze yogavorm stroomlijnt het lichaam. In iedere les zorgen we voor balans tussen intensiteit en rust. Je ervaart meer innerlijke rust en balans. In anusara yoga ervaar je de verbindende en transformerende kracht van yoga.


 

Hatha Yoga en Functional Yoga Flow

Beheersing, statisch, onthaasting en meditatief

De bekendste yogavormen met vooral niet-bewegende asana’s. Beheers je lichaam en evenwicht. Reduceer stress met meditatie.

Deze vormen van yoga zijn het meest gekend in de westerse wereld. Er wordt beweerd dat deze vorm de basis is waaruit alle andere yogastromingen zijn ontstaan.

Hatha yoga is de zon-maan-yoga. (Ha) Zon en (tha) maan komen samen en staan voor actie en verinnerlijking; ze vertegenwoordigen harmonie tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Beheersen van lichaam en adem staan centraal in deze lessen.
 

Yin Yoga

Grensverleggend, diep, langzaam ontspannend en helend

Gaat over stretchen. Deze stijl pakt de dieper gelegen rugspieren aan en maakt het bekkengebied los. Perfect bij zittende beroepen.

Yin yoga is een trage en meer meditatieve vorm van yoga. De essentie is overgave. Iedere asana houden we 2 tot 5 minuten aan (geen paniek: je mag ook vroeger uit de houding komen). Hoofdingrediënt hier is ontspannen van spieren in de asana. De focus ligt in deze lessen op fascia (het bindweefsel). Door de verschillende poses verlengen we het bindweefsel in het lichaam en zorgen we zo voor meer souplesse. Yin yoga helpt letsels voorkomen en verbetert je gezondheid. Wie regelmatig oefent zal meer rust vinden en zal moeilijke situaties makkelijker het hoofd kunnen bieden. Deze vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk en bijzonder ontspannend.

bottom of page